Geen producten (0)

Waterboxx

Planten in de woestijn!

Ad de Veld @ 3 februari 2012

Weer een positief verhaal op voor de Wereld van Morgen. Pieter Hoff heeft een uitvinding gedaan die het mogelijk maakt om planten te kweken in dorre gebieden: de Groasis Waterboxx. Slimme innovatie met eenvoudige middelen. Kijk vooral ook naar het filmpje over de werking.

Ad de Veld

Lees hieronder het stuk.

Planten nemen het op tegen CO2 met Waterboxx

 
Jan Logjes 2 februari 2012

De mensheid heeft meer dan 2 miljard hectare gekapt gedurende de laatste 2000 jaar. Door woestijnvorming lijden steeds meer mensen honger. Een Nederlandse uitvinder wil het tij keren.

Pieter Hoff heeft een uitvinding gedaan die het mogelijk maakt om planten te kweken in dorre gebieden: de Groasis Waterboxx. Zijn motto is: 'als het gebied klein genoeg was om te kappen, is het zeker klein genoeg om te herplanten'.

Spaarzame Waterboxx

De Waterboxx verzamelt water en zorgt dat de plant er spaarzaam mee omgaat. Tevens koelt het de grond waar de plant in groeit. Dit kan een uitkomst betekenen voor boeren wereldwijd, met name boeren in ontwikkelingslanden. Bomen kunnen met de bescherming en voeding van de waterboxx temperaturen van meer dan 55 graden overleven.

In gebieden waar normaal geen plant overleeft, kan met de Waterboxx een hele plantage verschijnen. Zonder irrigatie. De vinding heeft zijn werking al bewezen op verschillende droge plekken in de wereld, zoals in Spanje en Marokko. Als het aan Peter Hoff ligt staat in de toekomst de hele Sahara vol met planten.

Bekijk de Waterboxx in actie

Oplossing voor CO2 probleem?

De uitvinding wordt internationaal geroemd en genoemd als een mogelijke oplossing voor het CO2 probleem. Planten nemen immers CO2 op. Om te zorgen dat de Waterboxx massaal geadopteerd wordt timmert de Nederlander hard aan de weg. Hij krijgt veel aandacht in de media en stond onder andere in de New York Times. Ook Discovery maakte een rapportage over de Waterboxx..

Wil je meer weten over de Groasis Waterboxx, kijk dan op www.groasis.com

Bron: www.voordewereldvanmorgen.nl

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren