Geen producten (0)

Laatste berichten


Is de 'vertical farm' de remedie tegen hongersnood?

In de broedplaats A Lab, gevestigd in het voormalig laboratorium van Shell in Amsterdam, werken een aantal creatieve ondernemers aan een groene revolutie. Met een binnentuin van drie bij drie meter hopen ze de grootste vraagstukken op het gebied van duurzaamheid beetje bij beetje op te lossen.

Lees meer

Tijd voor lef en radicale regels voor duurzaamheid

Kees van Kaam, docent en onderzoeker werkzaam bij Avans Hogeschool voor de opleiding Advanced Business Creation en het lectoraat Sustainabe Strategy & Innovation, schrijft dit goed stuk over de opkomst van de circulaire economie. Tegelijkertijd maakt hij duidelijk hoe de opkomst van de circulaire economie wordt gefrustreerd door de bedrijven, subsidies en structuren uit de oude lineaire econome. Tijd dus voor lef en radicale stappen richting duurzaamheid.

Bron is Duurzaam Nieuws: http://www.duurzaamnieuws.nl/tijd-voor-lef-en-radicale-regels-voor-duurzaamheid/

Lees meer

Bright Minds Challenge winnaar: Ernesto Julio Calvo (Inquimae). Lithium winnen met zonne-energie

Lithium winnen met behulp van zonne-energie. Dat is wat de Argentijn Ernesto Julio Calvo doet met zijn project Inquimae. Vandaag won hij er de Bright Minds Challenge mee, een wedstrijd voor goede businessplannen met zonne-energie, georganiseerd door DSM.

Lees meer

Inspirerend: oplossing voor plastic soep in de oceaan door Boyan Slat

De plastic soep in de oceanen is niet alleen een serieuze bedreiging voor het leven in de zee. Het vormt ook een vervelend probleem voor de mens.

Lees meer

Oudere berichten